BERNARDO KASTRUP

Analytic Idealism

Bernardo Kastrup heeft een PhD in Filosofie en in Computer Science. Hij is auteur en directeur van Essentia Foundation. Hij heeft bij CERN (waar de Large Hadron Collider zich bevindt) in Zwitserland gewerkt. En ook bij Philips en ASML. De stichting Essentia Foundation die hij nu leidt en waar hij zijn volledige tijd aan spendeert doet onderzoek naar zijn filosofie Analytic Idealism en publiceert artikelen, boeken en ander materiaal om deze bevindingen de wereld in te slingeren. In deze cursus vertelt Bernardo Kastrup (in het Engels) wat Analytic Idealism inhoudt en hoe de werkelijkheid toch een stuk anders is dan we zouden denken.

0
AFLEVERINGEN
0
MINUTEN
0
MINDS BLOWN

DE TOPICS

1. What you think about the world is wrong
2. Perception vs Reality
3. Why materialism is baloney
4. Analytic Idealism explained
5. Universal consciousness
6. What happens when we die and the meaning of life

06 min
09 min
20 min
22 min
17 min
16 min

7. Implications of Analytic Idealism
8. Alternative philosophical views
9. AI and producing consciousness
10. Analytic Idealism on free will
11. Summary and Closing

10 min
21 min
11 min
11 min
04 min

WAT GA JE LEREN?

Bernardo leert je om de wereld op een totaal andere manier te bekijken. Je leert waarom onze perceptie niet de werkelijkheid laat zien zoals het echt is. Je leert waarom bewustzijn niet voortkomt uit materie (atomen die je brein maken die bewustzijn creëren, dat klopt dus niet) en wat er dan wel is. Je gaat leren wat de filosofische stroming van Bernardo inhoudt, Analytic Idealism. En wat dat zegt over de betekenis van het leven, over AI, en wat het voor implicaties heeft voor alledaags leven. Alles wat Bernardo vertelt zul je merken is op basis van wetenschappelijke inzichten. Vanuit natuurkunde, computer technologie, psychologie en neurologie. Dit is een mind-blower. En omdat we vonden dat iedereen het zou moeten kijken is deze cursus volledig gratis beschikbaar voor iedereen op YouTube. Zoek op KeytoeAcademy kanaal.

VOOR WIE?

Deze cursus is voor alle mensen die willen leren wat hedendaagse filosofie zegt over de belangrijkste vragen van het leven. Van de betekenis ervan tot wat de werkelijkheid mogelijk echt inhoudt. We hebben geprobeerd het zo simpel en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Want dit is een fundamentele cursus voor iedereen.

OOK LEUK.