RICHARD DE HOOP

Teams en Samenwerken

Richard de Hoop (1961) is een internationale spreker sinds 1995 en woont in Stramproy, Limburg. Zijn passie is muziek en dit combineert hij dan ook met alle liefde in zijn lezingen. Hij zingt, speelt op meerdere instrumenten en weet muziek in te zetten om te inspireren. Hij is geschoold in de Teamrollen van Belbin, die hij eigenhandig heeft omgevormd tot een begrijpelijkere versie waarin teamrollen op instrumenten zijn gebaseerd. Hij heeft twee boeken geschreven, stond op TEDx, is in Duitsland uitgeroepen tot Best Performer en Meest Uitzonderlijke Spreker. Entertainer pur sang, liefdevolle vader en hilarische vent. Wij weten zeker dat je van Richard enorm veel leert en afsluit met een dikke glimlach op je gezicht.

0
AFLEVERINGEN
0
MINUTEN
0
VERSCHILLENDE INSTRUMENTEN

DE TOPICS

1. Intro
2. Van klassiek naar jamming 
3. Wat is een team?
4. Effectiviteitsmodel
5. Doelen stellen
6. De drie rollen in een team
7. Teamrollen en instrumenten
8. De instrumenten en hun karakters  I

09 min
11 min
17 min
12 min
14 min
12 min
07 min
11 min

9. De instrumenten en hun karakters II
10. Teamprofiel en krachten in beeld
11. De geheimen van muziek I
12. De geheimen van muziek II
13. De geheimen van muziek III
14. Van beginner naar virtuoos
15. Het 4c model
16. Slot

15 min
17 min
11 min
09 min
11 min
11 min
15 min
04 min

WAT GA JE LEREN?

Richard leert je de fijne kneepjes van samenwerken in een team. Met muziek en instrumenten als metafoor laat hij je duidelijk zijn hoe je verschillende karakters in een team kan herkennen en op elkaar kan afstemmen. Zo nu en dan start de aflevering met een lied ter illustratie. De Belbin Teamrollen komen voorbij in een gemakkelijk te onthouden vorm. En hij vertelt je hoe je effectief in een team werkt. 

VOOR WIE?

Iedereen die in een team werkt of met mensen samenwerkt in projecten of organisaties. Vrijwel iedereen dus. Bekijk eens met je hele team de cursus van Richard en probeer in je team het geleerde toe te passen. Gegarandeerd dat je na de cursus van Richard anders naar je collega’s gaat kijken en het beste uit ze weet te halen. Heb je nou helemaal niets met teams of samenwerken te maken, zelfs dan is deze cursus het waard om te bekijken, want Richard is gewoon een hele leuke vent.

OOK LEUK.