RICO BAKKER

De kracht van een slecht idee

Rico Bakker (1993)  is spreker, presentator, podcaster en slechte ideeën bedenker. “Doe maar eens gek, dan doen we al normaal genoeg!” is een van zijn befaamde uitspraken. Hij helpt organisaties op een creatieve manier omgaan met hun problemen. Want iedereen heeft wel eens een slecht idee, maar hoe je dat oplost op een creatieve manier? Dat weet Rico als geen ander. In zijn podcast “De Kracht Van Een Slecht Idee” laat hij zijn gasten aan het woord over hun creatieve ideeën, en onderzoekt hij hoe het kan dat de ene ondernemer creatiever is dan de ander.

Dus wil jij jezelf of je organisatie ook een flinke creatieve boost geven? 
Dan is deze cursus zeker een aanrader!

0
AFLEVERINGEN
0
MINUTEN
0
SLECHTE IDEEËN

DE TOPICS

1. Intro
2. Wat is creativiteit?
3. Vanuit een ander perspectief
4. Aandacht
5. Vooroordelen
6. Als je doet wat je deed…
7. De basis van creatief denken

03 min
07 min
10 min
08 min
09 min
07 min
07 min

8. Out of the box denken
9. Inside the box
10. Mythes van creativiteit
11. De kracht van een slecht idee
12. Vanuit de bedoeling denken
13. Wat maakt een mens creatief?
14. Slot

15 min
07 min
13 min
03 min
05 min
04 min
02 min

WAT GA JE LEREN?

In deze cursus neem Rico je mee in de wereld van creatief denken. Want wat is creativiteit precies en hoe zet je het bij jezelf en bij anderen aan? Is out of the box denken wel altijd het juiste of kan het soms ook creatief zijn door inside the box te denken? Hij legt aan de hand van simpele voorbeelden en vragen uit hoe wij vaak gevangen zijn in ons conventionele denkpatroon. Wanneer je dat patroon weet te doorbreken ontstaan er veel creatieve ideeën. Daar zitten vast ook wel eens slechte ideeën tussen, maar juist die kunnen een hele hoop opleveren.

VOOR WIE?

Deze cursus is écht voor iedereen. We raken allemaal wel eens verlamd door ons conventionele denken. Iedereen kan creatief zijn, maar af en toe heeft je creativiteit even een boost nodig om tot nieuwe ideeën te komen. Of je nou CEO bent, werknemer of ZZP’er, deze cursus is voor iedereen een aanrader.

OOK LEUK.